Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Μυστρηριώδες νέφος "έπνιξε" τη δυτική Θεσσαλονίκη


Μυστρηριώδες νέφος "έπνιξε" τη δυτική Θεσσαλονίκη

  •  
Μυστρηριώδες νέφος "έπνιξε" τη δυτική Θεσσαλονίκη
Ένα μυστηριώδες νέφος έκανε την εμφάνισή του και απλώθηκε στην ατμόσφαιρα της δυτικής Θεσσαλονίκης, προβληματίζοντας και προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους και τους φορείς...

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, εκφράζει την ανησυχία του, καθώς τις τελευταίες ημέρες έγινε αποδέκτης καταγγελιών από κατοίκους.
Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, Νίκου Φωτόπουλου, το νέφος προήλθε από την τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν, του οποίου ο διευθυντής κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό.
Στο δημοσίευμα καταγράφονται οι καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων και κατοίκων. Υποστηρίζουν πως "υπάρχουν πολύ συχνά διαρροές από το εργοστάσιο". Ορισμένοι, μάλιστα, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους, τονίζοντας πως "ο κρατικός μηχανισμός κοιμάται".
Οι κάτοικοι προειδοποιούν ότι θα ζητήσουν να μην εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι της εταιρείας «Τιτάν» από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά.
Ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, τόνισε στην "Ελευθεροτυπία" ότι οι καταγγελίες για το νέφος "δεν είναι ιδεοληψίες κάποιων μεμονωμένων ατόμων. Με  έπιασαν σοβαροί άνθρωποι που τους γνωρίζω και διαμαρτυρήθηκαν για νέφος και σκόνη. Υποπτεύονται ότι κάτι άλλο, εκτός από τα υλικά που προβλέπονται, καίγεται στο εργοστάσιο. Εχω κανονίσει συνάντηση με φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις για να δούμε τι θα κάνουμε", εξηγεί στην εφημερίδα.
Από την πλευρά του "Τιτάν" τονίζουν πως το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη απέκτησε νέα γραμμή παραγωγής το 2003 και, σύμφωνα με το διευθυντή του, διαθέτει τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές στην Ευρώπη κι όλα τα προβλεπόμενα φίλτρα για να μη ρυπαίνεται η ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου